Mustavalkoinen kuva Juha Keltistä, jolla on silmälasit ja lyhyt parta.

"Lueskelin vanhoja Antimilitaristeja. Väkivallatonta toimintaa käsittelevässä nro 3/2016:ssa Kysy Keltiltä -palstalla pohdittiin kansalaistottelemattomuuden juridisen oikeuttamisen ongelmaa, mutta kuinka poliitikkomme suhtautuvat sen poliittiseen tai eettiseen oikeuttamiseen?"

Samuel Metsänen nauraa kameralle. Hänelä on lyhyet vaaleanruskeat hiukset ja silmälasit.

Samuel Metsänen, 22 v | Siviilipalveluspaikka: Hämeen ammattikorkeakoulun puutarha-alan kampus | Nykyinen toimi: työharjoittelijana Sadankomiteassa

 

Mikä oli siviilipalveluspaikkasi? Missä, milloin ja miksi valitsit sivarin?

Putinin trollit -teoksen kannessa piirretty koppalakkipäinen karhuhahmo on kumartunut näpyttelemään kannettavaa tietokonetta.

Jessikka Aro:
Putinin trollit – Tositarinoita Venäjän infosodan rintamilta.
Johnny Kniga Kustannus.
2019.
453 sivua.

Toimittaja Jessikka Aron Putinin trollit kuuluu viime vuoden eniten keskustelua herättäneisiin suomalaisiin tietokirjoihin. Kirjan kiinnostavuudesta kertoo jotain jo se, että tätä arvostelua kirjoitettaessa pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoverkostossa kirjasta on tehty varauksia yhteensä 1217 kappaletta.

Hidden Life -elokuvan hahmot kulkevat niityllä maatyövälineet käsissään.

Suomen ensi-ilta: 10.01.2020. | Alkuperäisnimi: A Hidden Life | Ohjaus: Terrence Malick | Käsikirjoitus: Terrence Malick | Pääosissa: August Diehl, Valerie Pachner, Bruno Ganz, | Matthias Schoenaerts, Michael Nyqvist | Pituus: 174 minuuttia | Ikäraja: K16

Bändi soittaa lavalla. Lavan yllä lukee klubin nimi: Vastavirta. Taustalla on Aseistakieltäytyjäliiton logo, kaksi kättä katkaisemassa kiväärin katki, keskellä mustaa viisisakaraista tähtiä.

Aseistakieltäytyjäliiton tukikeikalla Tampereen Vastavirta-klubilla soittivat 28.2.2020 Menetetty Maa, Cockbox, Korkkivika ja Anthrax Fields.

Punkkikeikat eivät ole minulle ominta alaa. Rauhiksen punkkikeikoilla olen ollut lähinnä vapaaehtoisena tilan toisessa päädyssä kaukana lavasta. Huomasin kuinka tärkeää tämä toimintamuoto on joillekin kannattajille. Eräs kuuntelija aluksi osti tukituotteita sievoisella summalla, jonka jälkeen tuli terassille juttelemaan kanssani omista kokemuksistaan ja kiitti liittoa tärkeästä toiminnasta.

Vihreä valo loistaa Arto "Otra" Jehkisen kasvojen takaa. Tuomas "Tumppi" Moilanen soittaa kuvassa etualalla.

Arto "Otra" Jehkinen

Nykyinen duuni: Muusikko, perheenisä
Siviilipalveluspaikka: Fysioterapeuttinen osasto, Imatra sekä Honkalampi-keskus, kehitysvammaisten hoitotyö

Miten päädyit valitsemaan sivarin? Mitä oli menossa elämässäsi noina aikoina?

Jos autoritäärisen systeemin vastustaminen ja rauhantyö on samassa paketissa, katson sen velvollisuudekseni ja teen sen mielelläni. Kutsunnoissa ei vielä rohkeus riittänyt kieltäytyä, koska en ollut ajatellut asiaa toiminta-asteelle asti.

Vuonna 2012 julkaistussa esseistisessä pamfletissaan Liberalismin petos Timo Hännikäinen ja Tommi Melender käsittelevät liberalismin historiallisesti muuttunutta roolia Suomessa ja maailmalla. Pamfletissa Hännikäinen ja Melender keskittyvät muun muassa 60- ja 80-lukujen arvo- ja talousliberaaleihin murroksiin, kyseisten ideologioiden yksilö- ja ryhmäkeskeisyyden eroihin sekä vastakulttuurin rooliin kapitalistisessa nyky-yhteiskunnassa.

Anthrax Fields -punkbändi keikalla. Laulaja Magentalla on pörröiset vaaleanpunaiset hiukset.

Anthrax Fieldsin nykyinen kokoonpano on Krise – rummut, Davian – kitara, Esko – basso ja Magenta – laulu. Magenta, Krise ja Davian antoivat Antimilitaristille haastattelun.

MITEN TE KUVAILISITTE TEIDÄN MUSIIKKIA?

Magenta: Hankala sanoa yhtä selvää lokeroa tai genreä... Yritän ainakin itse saada kuuluviin meidän musiikissa 80-luvun tyylit, erityisesti anarkopunkin, hc:n ja darkwaven.

Davian: Sopiva sekoitus kovaa ajoa ja ripaus erilaisuutta.

Punk-bändi soittaa Rauhanasemalla taustallaan suuri AKL:n katkaistua kivääriä esittävä logo

Rauhanasemalla järjestetyt Aseistakieltäytyjäliiton tukikeikat täyttivät tänä keväänä 25 vuotta, minkä kunniaksi järjestettiin 2.3. juhlakeikka. Keikan järjestelyihin osallistunut Sini kertoo tapahtumasta.

KUKA OLET?

Olen Sini, tulin AKL:n toimintaan mukaan juuri punkkikeikkojen kautta kymmenisen vuotta sitten.

RAUHISPUNK 25 V. OHI, MIKÄ OLI MEININKI KEIKALLA JA MIKÄ FIILIS NYT?

Palstalla Aseistakieltäytyjäliiton lakiasiainsihteeri Juha Keltti käsittelee juridisia kysymyksiä.

”Halusin vaihtaa kesken varusmiespalveluksen sivariin, mutta minulle sanottiin, että komentaja on poissa ja tässä nyt saattaa kestää ensi viikkoon asti. Missä ajassa siirtyminen siviilipalvelukseen pitäisi viimeistään käsitellä?"

Sivut