Rukous-bänsi keikalla

"En menny kutsuntoihin viiteen vuoteen ja sit putkareissun yhteydessä huomasivat tän ja mut laitettiin erikoiskutsuntoihin, jossa kysyttiin että kiinnostaako armeija. Vastasin että ei kiinnosta ja lääkäri kirjotti sit c:n paperit."

 

Miten päädyitte nimeen Rukous?

kirkko

Seurakunnan kautta nuorisotyöhön

Jan-Erik Strömberg, 37 v
Siviilipalveluspaikka: Espoon ruotsinkielinen seurakunta

Nykyinen toimi: Seurakunta-assistentti Kirkkonummen ruotsin-
kielisessä seurakunnassa

AKL katkaistu kivääri

Olen kuullut, ettemme enää eläisi poikkeusaikaa. Olemme yhdeksässä kuukaudessa siirtyneet epävarmuudesta, kriisistä ja kaaoksesta uuteen normaaliin. Se haisee käsidesiltä, kuulostaa mikrofonin rätinältä, näyttää junamatkalta huuruisten silmälasien läpi.

Mitä se tarkoittaa? Naureskellaanko kymmenen vuoden kuluttua ajatukselle työmatkoihin tuhlatusta ajasta ja muusta ”2010-luvun humputuksesta”, kun kaikki hoituu tehokkaasti olohuoneen nurkkaan pykätystä toimistosta?

Juhani Laurinkari kertoo sivariasioista

Juhani Laurinkari
Nykyinen duuni: emeritus-professori Itä-Suomen yliopistossa
Siviilipalveluspaikka: osuustoimintaopin laitos Helsingin yliopistossa

Timo Virtala nostaa kädellään kirjansa Väkivallattomuuden voima kasvojensa viereen.

Siviilipalveluskeskuksen legendaarisen luennoijan, Timo Virtalan uutuuskirja Väkivallattomuuden voima – Kertomuksia rohkeudesta on innostava ja kiinnostava johdatus väkivallattomuuteen aktiivisena voimankäytön muotona, vaihtoehtona toisaalta väkivallalle ja toisaalta passiivisuudelle.

Oliver Ojalla on pitkät vaaleat hiukset auki. Hän hymyilee kameralle.

Oliver Oja, 27 v. Siviilipalveluspaikka: Tieteellisten seurain valtuuskunta. Nykyinen toimi: kartoittaja.

Missä ja milloin suoritit siviilipalveluksen?

Suoritin siviilipalvelukseni Tieteellisten seurain valtuuskunnassa. Toimenkuvani oli Tieteiden talon apulaisvahtimestari.

Miksi valitsit sivarin?

Kuvakaappauksessa elokuvasta Hacksaw Ridge näkyy palavia raunioita pommituksen jäljiltä.

Jälleen kerran on huuli pyöreänä todettava, että kyllä todellisuus vaan on niin usein tarua ihmeellisempää. Jotenkin tämä Hacksaw Ridge – Aseeton sotilas on päässyt itseltä menemään ohi. Leffaa on keskusteluissa hehkutettu niin paljon, että odotukset olivat aika korkealla. Tällä kertaa ne eivät myöskään pettäneet.

FUCK-USHIM-bändin neljä jäsentä istuvat rinnakkain pienellä sohvalla musiikkiklubiympäristössä.

FUCK-USHIMA esiintyi viime joulukuussa Aseistakieltäytyjäliiton tukikeikalla Vastavirta-klubilla. Antimilitaristi haastatteli.

KEITÄ BÄNDIINNE KUULUU?
Lassi huutaa, Simo soittaa kitaraa, Matti bassoa ja Ville rumpuja.

MIKSI FUCK-USHIMA? MITEN PÄÄDYITTE BÄNDIN NIMEEN?

Mannerheimin ratsastajapatsas keskellä Helsinkiä.

Millaisia arvoja marsalkka Mannerheimin ratsastajapatsas keskellä Helsinkiä symboloi? Onko kyse vain viattoman isän-maallisesta kunnioituksesta erästä suomalaista suurmiestä kohtaan? Vai onko kyse sittenkin salakavalasta ja tyystin tarpeettomasta militaristisesta ja oikeistolaisesta julkisen tilan haltuunotosta?

Marsalkka Mannerheim on mahdollisesti Suomen historian yliarvostetuin henkilö. Suurimmaksi suomalaiseksi Yleisradion toimesta vuonna 2004 äänestetty Mannerheim on hahmona kasvanut suhteettomiin ja jopa myyttisiin mittoihin.

Mustavalkoinen kuva Juha Keltistä, jolla on silmälasit ja lyhyt parta.

"Lueskelin vanhoja Antimilitaristeja. Väkivallatonta toimintaa käsittelevässä nro 3/2016:ssa Kysy Keltiltä -palstalla pohdittiin kansalaistottelemattomuuden juridisen oikeuttamisen ongelmaa, mutta kuinka poliitikkomme suhtautuvat sen poliittiseen tai eettiseen oikeuttamiseen?"

Sivut