Scifi-kirjallisuuden merkkiteos Dyyni uutena elokuvaversiona

Tuorein Dyyni-elokuva, ohjaaja Denis Villeneuven Dune: Part One kertoo Hollywood-elokuvalle epätyypillisesti ensimmäisen osan tarinasta olematta varsinaisesti itsenäinen tarina. Elokuvasta nauttineille on kuitenkin ilouutinen, että sille on luvassa jatkoa. Toinen osa on suunniteltu ilmestymään syksyllä 2023.

Rukous-bänsi keikalla

"En menny kutsuntoihin viiteen vuoteen ja sit putkareissun yhteydessä huomasivat tän ja mut laitettiin erikoiskutsuntoihin, jossa kysyttiin että kiinnostaako armeija. Vastasin että ei kiinnosta ja lääkäri kirjotti sit c:n paperit."

 

Miten päädyitte nimeen Rukous?

FUCK-USHIM-bändin neljä jäsentä istuvat rinnakkain pienellä sohvalla musiikkiklubiympäristössä.

FUCK-USHIMA esiintyi viime joulukuussa Aseistakieltäytyjäliiton tukikeikalla Vastavirta-klubilla. Antimilitaristi haastatteli.

KEITÄ BÄNDIINNE KUULUU?
Lassi huutaa, Simo soittaa kitaraa, Matti bassoa ja Ville rumpuja.

MIKSI FUCK-USHIMA? MITEN PÄÄDYITTE BÄNDIN NIMEEN?

Bändi soittaa lavalla. Lavan yllä lukee klubin nimi: Vastavirta. Taustalla on Aseistakieltäytyjäliiton logo, kaksi kättä katkaisemassa kiväärin katki, keskellä mustaa viisisakaraista tähtiä.

Aseistakieltäytyjäliiton tukikeikalla Tampereen Vastavirta-klubilla soittivat 28.2.2020 Menetetty Maa, Cockbox, Korkkivika ja Anthrax Fields.

Punkkikeikat eivät ole minulle ominta alaa. Rauhiksen punkkikeikoilla olen ollut lähinnä vapaaehtoisena tilan toisessa päädyssä kaukana lavasta. Huomasin kuinka tärkeää tämä toimintamuoto on joillekin kannattajille. Eräs kuuntelija aluksi osti tukituotteita sievoisella summalla, jonka jälkeen tuli terassille juttelemaan kanssani omista kokemuksistaan ja kiitti liittoa tärkeästä toiminnasta.

Anthrax Fields -punkbändi keikalla. Laulaja Magentalla on pörröiset vaaleanpunaiset hiukset.

Anthrax Fieldsin nykyinen kokoonpano on Krise – rummut, Davian – kitara, Esko – basso ja Magenta – laulu. Magenta, Krise ja Davian antoivat Antimilitaristille haastattelun.

MITEN TE KUVAILISITTE TEIDÄN MUSIIKKIA?

Magenta: Hankala sanoa yhtä selvää lokeroa tai genreä... Yritän ainakin itse saada kuuluviin meidän musiikissa 80-luvun tyylit, erityisesti anarkopunkin, hc:n ja darkwaven.

Davian: Sopiva sekoitus kovaa ajoa ja ripaus erilaisuutta.

Punk-bändi soittaa Rauhanasemalla taustallaan suuri AKL:n katkaistua kivääriä esittävä logo

Rauhanasemalla järjestetyt Aseistakieltäytyjäliiton tukikeikat täyttivät tänä keväänä 25 vuotta, minkä kunniaksi järjestettiin 2.3. juhlakeikka. Keikan järjestelyihin osallistunut Sini kertoo tapahtumasta.

KUKA OLET?

Olen Sini, tulin AKL:n toimintaan mukaan juuri punkkikeikkojen kautta kymmenisen vuotta sitten.

RAUHISPUNK 25 V. OHI, MIKÄ OLI MEININKI KEIKALLA JA MIKÄ FIILIS NYT?

MATTI JA TAPPO AKL:N TUKIKEIKALLA RAUHANASEMALLA 27.4.

Matti & tappo on helsinkiläinen bändi, joka esiintyi Punkkeja rauhiksella -keikalla 27.4. Bändin laulaja OJ vastasi Antimilitaristin kysymyksiin.

MILLOIN PERUSTITTE BÄNDIN?

Matti & tappo perustettiin toukokuussa 2017.

KEITÄ SIIHEN KUULUU?

Meitä on:

Elukka: Rummut
Jölli: Basso
OJ: Laulu
Tonttu: Kitara

MILLOIN JA MISSÄ TEIDÄN SEURAAVA KEIKKA ON?

Oletko streittari mutta mielesi tekee kiljua? Oletko harkinnut alkoholin vähentämistä, mutta et tahdo luopua kiljun tarjoamista makuelämyksistä? Antimilitaristin miltei-alkoholiton kilju on nopea ja helppo valmistaa, edullinen ja soveltuu nautittavaksi lähes kaikissa tilaisuuksissa.

Ainekset:

1,5 l vettä

2 dl sokeria

1,8 tl hiivaa

1. Laita 1,5 l kädenlämpöistä vettä soveltuvaan astiaan, esim. vanhaan mehukanisteriin ja sekoita huolellisesti joukkoon sokeri. Käytetyt astiat ja välineet kannattaa puhdistaa huolellisesti ennen kiljun valmistusta.

Kansalaistottelemattomuus on helsinkiläinen hardcore punk -yhtye, joka esiintyi muun muassa AKL:n järjestämällä Punkkia Rauhiksella 25v -juhlakeikalla Rauhanasemalla 2.3.2019.

MILLOIN PERUSTITTE BÄNDIN?

Kansalaistottelemattomuus perustettiin vuonna 2000. Juhlavuosi siis lähestyy!

KEITÄ SIIHEN KUULUU?

Yleiset syyt, Bad Jesus Experience ja Convince vierailivat lokakuussa Rauhanasemalla Pasilassa Aseista­kieltäytyjä­liiton ­tukikeikalla.­ Convince lähti­ Rauhanasemalta ­Euroopan ­halki­ Marokkoon ja­ Bad ­Jesus­ Experience­ Australian-kiertueelle. Päätimme ­kysyä, ­mitä­ bändeille ­kuuluu.

YLEISET SYYT, VILLE VALAVUO, KITARISTI

Milloin aloitte tekemään musiikkia ja miksi? Miten bändinne perustettiin?