Antimilitaristin arviossa Stanley Kubrickin ydinsodasta kertova klassikkoelokuva, joka onnistuu olemaan huvittava synkästä aiheestaan huolimatta.
(My TH OS) -todellisuuden jälkeinen kertomus siitä, kuinka kuljimme tulevaisuuden raunioilla.
Keskiviikko
Kello 4.45 juna viheltää itään pitkin kehärataa. Ikkunasta vilisevät aseman paljaassa valossa kylpevät työmatkalaiset, asemille eksyneet laitapuolenkulkijat, makeisia, aitoa avioliittoa sananvapauden varjolla tyrkyttävät ja pikaruokaa kirkuvat mainokset.
Helmikuussa 2023 Yhdysvaltojen ilmavoimat ampuivat alas tuntemattoman esineen. Pohjois-Amerikan jalo taivas ei saanut rauhaa, sillä pian ammuttiin alas jo toinen entistä mystisempi esine. Kanadassakin saatiin hävittäjien pyssyt ojoon, hekin onnistuivat pudottamaan tunnistamattoman esineen. Juuri saanen tietoni mukaan jo neljäs tunnistamaton esine ammuttiin alas Yhdysvaltojen suuresta ja mahtavasta ilmatilasta. Ken tietää mikä militarismin suurvaltaa koettelee seuraavaksi?
3 + 1 poimintaa Euroviisuista
Euroopan yleisradiounioni, eli EBU on linjannut hyvinkin tiukasti Euroviisujen ei-poliittisesta luonteesta, mutta käytännössä kisoissa on nähty paljonkin poliittisia kannanottoja ja politiikan erottaminen Viisuista kokonaan on mahdotonta. Erityisesti muutamana viime vuotena politiikka on ollut erityisen tapetilla Venäjän aloitettua laajamittaisen hyökkäyssodan Ukrainaan. Lehden teemaan osuvasti, myöskään tänä vuonna ei epäpoliittisuuteen ole alistuttu vaan suoranaisesti sodanvastaisia lauluja nähtiin useampia.
Pyrin alkuvuodesta etsimään työkiireitä tasapainottamaan jotain kevyttä ajanvietettä päätyen lopulta katsomaan alkuperäistä 1960-luvun lopun Star Trek -sarjaa. Sarjan kömpelöltä näyttävän lavastuksen ja usein naivistisilta vaikuttavien juonikuvioiden alta löysin vaihtoehtoisen maailman, joka kuvaa mielenkiintoisella tavalla tulevaisuutta, joka voisi olla saavutettavissa.
Pääasiassa täysin palvelleista sivareista sekä siviilipalveluksesta haaveilevasta c-miehestä koostuva indie-oktetti Antikset haaveilee osaavasta keikkamyyjästä sekä kuulijakunnan saavuttamisesta hyvän tee-se-itse-musiikin avulla. Nyt tämä Sinebrychoffin puistossa absintti-iltoja talvisin järjestävä kollektiivi paljastaa Antimilitaristille henkilökohtaista tietoa menneisyydestään ja valottaa tulevaisuudensuunnitelmiaan.
Rauhantyö voi ottaa monenlaisia muotoja. Tässä haastattelussa kysymme muusikkotaiteilija Laua Nevanperältä, joka tunnetaan paremmin nimellä Laua Rip kysymyksiä taiteesta, yhteiskunnasta ja rauhasta.
Moi?
Moi?
Scifi-kirjallisuuden merkkiteos Dyyni uutena elokuvaversiona
Tuorein Dyyni-elokuva, ohjaaja Denis Villeneuven Dune: Part One kertoo Hollywood-elokuvalle epätyypillisesti ensimmäisen osan tarinasta olematta varsinaisesti itsenäinen tarina. Elokuvasta nauttineille on kuitenkin ilouutinen, että sille on luvassa jatkoa. Toinen osa on suunniteltu ilmestymään syksyllä 2023.
"En menny kutsuntoihin viiteen vuoteen ja sit putkareissun yhteydessä huomasivat tän ja mut laitettiin erikoiskutsuntoihin, jossa kysyttiin että kiinnostaako armeija. Vastasin että ei kiinnosta ja lääkäri kirjotti sit c:n paperit."
Miten päädyitte nimeen Rukous?
FUCK-USHIMA esiintyi viime joulukuussa Aseistakieltäytyjäliiton tukikeikalla Vastavirta-klubilla. Antimilitaristi haastatteli.
KEITÄ BÄNDIINNE KUULUU?
Lassi huutaa, Simo soittaa kitaraa, Matti bassoa ja Ville rumpuja.
MIKSI FUCK-USHIMA? MITEN PÄÄDYITTE BÄNDIN NIMEEN?