6. elokuuta vietettiin jälleen kansainvälisesti atomipommien uhrien muistopäivää eli Hiroshima-päivää. Tänä vuonna tuli kuluneeksi 75 vuotta Yhdysvaltain ydinasehyökkäyksestä Japanissa sijaitsevaan Hiro-shimaan. Nagasakiin tehdyn toisen ydinaseiskun kohdalla vastaava vuosipäivä oli kolme päivää myöhemmin.
Muistopäivien vietto nytkäytti eteenpäin myös YK:n ydinaseet kieltävää TPNW (Treaty on the Prohibition of Nuclear Weapons) -sopimusta. Hiroshima-päivänä sopimuksen ratifioivat Irlanti, Nigeria sekä Uuden-Seelannin kanssa perustuslaillista yhteyttä ylläpitävä itsehallinnollinen saarivaltio Niue. Nagasakin iskun vuosipäivänä 9.8. joukkoon liittyi Saint Kitts ja Nevis.
Ratifioinnin yhteydessä Saint Kitts and Nevisin ulkoministeri Mark Brantley lausui: “Nagasakin pommitus oli ihmisen julmuuden ja epäinhimillisyyden huipentuma. Maailmanrauhaan sitoutuneena pienenä kansakuntana Saint Kitts ja Nevis ei näe tarvetta ydinaseille tämän päivän maailmassa.”
Myös Skotlannin pääministeri Nicola Sturgeon toisti vuosipäivien yhteydessä tukevansa ydinasekieltosopimusta ja kehottavansa koko Yhdistynyttä kuningaskuntaa allekirjoittamaan ja ratifioimaan sen. Osa saarivaltion ydinasearsenaalista on sijoitettu juuri Skotlantiin.
Vuonna 2017 neuvoteltu sopimus saavuttaa täyden lainvoiman, kun 50 valtiota on ratifioinut sen. Tällä hetkellä ratifioineita valtioita on 44, kun allekirjoittajia sopimuksella on jo 82.
Suomi ei kuulu sopimuksen allekirjoittaneiden ja ratifioineiden valtioiden joukkoon. Ydinpommitusten vuosipäivää vietettiin täällä Rauhanliiton ja evankelis-luterilaisen kirkon 6.8. Helsingissä järjestämän Hiroshima-illan merkeissä.